Kies een jaartal

Groentewagen

Gepubliceerd 22-11-1995

Groentewagen

“Mevrouw, indien u zich te Soest vestigt, bestel dan uw aardappelen, groenten  en fruit bij de Groenten- en Fruithal, Soesterbergschestraat 1E, telefoon 228. Door grooten omzet dagelijk versch en lage prijzen. Aanbevelend Hendrik van Nes”.
Zo luidde de advertentie die in 1916 de foto begeleide van de toen stellig moderne, maar nu zeer ojuderwets ogende groente-auto. Het telefoonnummer zou er al gauw een vijfver twee voorkrijgen en het huisnummer – het begin van de Soesterbergsestraat was aardig in ontwikkeling – werd al spoedig wat het nu nog is: nummer 13 ( en 13a)
De weduwe Van Nes-Van Dijk heeft de zaak gedreven tot de huidige eigenaar Bas van der Hoef, die het in de jaren zestig overnam. Ze woon de nog jaren boven de zaak op de hoek van de Eiken laan, maar de auto waarmee groente en fruit werd uitgevent, was toen al lang verdwenen. Er zijn andere Soester groenteboeren geweest die hun waar buitenshuis verkochten, soms nog jarenlang, maar we wilden u het mooie plaatje van Hendrik van Nes’wagen ( de namen van alle vier de afgebeelden weten we overigens nog niet) als brokje ‘verdwenen Soest’ niet onthouden.


Heeft u aanvullende informatie bij dit artikel, gelieve contact met ons op te nemen

Verdwenen Soest is mede mogelijk gemaakt door

Contact

Historische Vereniging Soest/Soesterberg
Steenhoffstraat 46
3764 BM Soest

Word lid

Lid worden van de Historische Vereniging Soest-Soesterberg.

Lid worden