Kies een jaartal

Pension Bosch en Duin

Gepubliceerd 24-01-1996

  Pension Bosch en Duin, Soestduinen

‘Gelegen twee min. Vanaf ’t station Spoorlijn Utr-A’foort. Bij Autobus Soest-Soesterberg, in prachtomgeving van ongerept natuurschoon, natuurbad en nabij het vliegkamp. Vaste waschtafels, badkamer en garage, ruime moderne eetzaal. Eigenaar. J. Vos’
Dit is de tekst die we van een gidsje uit 1934 konden noteren naar aanleiding van de foto van vorige week. Het adres was: Pension Bosch en Heide, Soestduinen, telef. 913. Later stond er nog bij: Van Lyndenlaan 10, plus de toevoeging dat het geheel in 1934 was uitgebreid met een ruime eetzaal. Dat zal dan wel geweest zijn voordat de advertentie uit 1934 was opgesteld. Zeer billijke prijzen , stond er toen nog. Dat was in die jaren: f. 3,-- a f. 4,-- per persoon per dag, met volledig pension.
Na de oorlogsperiode van het pension waar we geen informatie over hebben, maar die stellig niet zonder Duitse inkwartiering zal zijn verlopen, ging het pension ‘Hotel De Witte Raaf ‘ heten en nog later ( eind jaren zeventig?) werd het De Soester Hof, eigendom van de stichting Vindicta, die zich inzet voor ex-psychiatrische patiënten.
De Soester Hof bood een beschermde woonvorm voor negentien bewoners, maar raakte in de loop der jaren wat achter bij de gangbare normen. Afgelopen zomer werd besloten het pand – ooit vooral opvallend doordat er een heleboel dieren werden gehouden – te slopen, waarna er drie ( later twee) villa’s op konden komen.
Op dit moment zijn de bewoners naar tevredenheid ondergebracht in andere onderkomens van de stichting, voornamelijk in het voormalige heringerichte Soester raadhuis. De bouw van de villa’
S hangt alleen nog op e vorst. Het college heeft bovendien eens loopvergunning voor vijf beuken afgegeven.


Heeft u aanvullende informatie bij dit artikel, gelieve contact met ons op te nemen

Verdwenen Soest is mede mogelijk gemaakt door

Contact

Historische Vereniging Soest/Soesterberg
Steenhoffstraat 46
3764 BM Soest

Word lid

Lid worden van de Historische Vereniging Soest-Soesterberg.

Lid worden