Kies een jaartal

BDC kamioen in 1949

Gepubliceerd 03-04-1996

BDC kampioen in 1949


Vorige week is het met het “hervinden”niet zo gelukt, maar hier zijn we dan weer, en wel met het elftal dat vorige week wel in de krant stond.
De foto die u zag was uit 1949, het eind van het voetbalseizoen 1948/1949.
En die foto werd toen  niet zomaar gemaakt, het elftal BDC 2 was juist kampioen geworden van de reserve 4e klasse van de KNVB. Nu kunt u zeggen: wat is dat nu helemaal, reserve 4e klasse, maar dat miskent u wat een moeite het kost om dat te bereiken. En zoals KNVB voorzitter Meuleman in 1978 schreef toen Sec,die andere Soester club, 40 jaar ( of was het 55 jaar?) bestond: “in dat geval is het minder van belang in welke klasse men speelt. Opvoeding van de jeugd en plezier in het spel daar gaat het om”.
Terug naar BDS, e Be Quick-DIOS-combinatie. Dat speelde in de tijd, kort na de oorlog,bij de Ferdinand Huycklaan, het Gildeterrein. Tevoren had DIOS op Soestdijk gespeeld en Be Quick op de Eng, en de voorloper van Be Quick, “De Ploeg”, op het terrein achter het toenmalige hotel De Schouw aan de Birkstraat. En wie zag u op de foto? Staande, van links naar rechts waren het: Jan Heeremans ,Bep Overgoor, Joop van den Berg, Ben Rademaker, Ben Derickx, Ri nus Egberts en helemaal rechts Toon van de Berg. Volgens een van onze informanten was Rinus Egberts teamleider, volgens anderen waren hij en Toon de reserves.
Zittend van links naar rechts, waren: Teho Simons, Harry Stevens, keeper Bep Epskamp, Gerrit Egberts (broer van Rinus), Bart van Nimwegen en tot slot Kees van de Berg. Het elftal telde dus drie broers Van de Berg. Rest ons nog te vermelden dat we de vereniging nu kennen onder de naam S.O.Soest, spelend op de Bosstraat-Oost.


Heeft u aanvullende informatie bij dit artikel, gelieve contact met ons op te nemen

Verdwenen Soest is mede mogelijk gemaakt door

Contact

Historische Vereniging Soest/Soesterberg
Steenhoffstraat 46
3764 BM Soest

Word lid

Lid worden van de Historische Vereniging Soest-Soesterberg.

Lid worden