Kies een jaartal

Hotel Trier

Gepubliceerd 31-07-1996

Hotel Trier

Het heette Hotel Trier Soestdijk en als u een nadere adresaanduiding wilde hebben dan was dat : “Riant gelegen t.o. ’t Paleis van H.M. Koningin Moeder”.
Het had een schitterend terras en er was warm en koud water op alle kamers, wat in die tijd ( omstreeks 1925) zeker niet algemeen was. Lunch en diner waren “a prix fixe en a la carte” en wel “den gehelen dag “. Het was “het” hotel van Soest.
Het was dus niet “Huis ten Halve” in Soesterberg gelegen aan de Rademakerstraat, dat óók allure had , ook een soort driehoekig fronton had ter decoratie van de voorgevel , en waar warempel ook een tram vlak langsreed, maar dat kleiner was en toch wel wat eenvoudiger.
Dat Huis ten Halve, waar nogal wat lezers op uit kwamen, toen we vorige week Hotel Trier lieten afdrukken, stamde ook uit de vorige eeuw, maar het heeft wat langer bestaan dan Trier. Het ging pas eind 1980 in vlammen op. Het was toen al jaren geen hotel meer: nadat Toni Boltini er jaren ’s winters gebruik van had gemaakt als verblijf voor zijn circus, had er nog enige tijd een meubelzaak in gezeten.
De tramlijn die van de Oude Kerk (Torenstraat)in Soest naar Baarn had gereden met halte Hotel Trier was ongeveer 1924 gestaakt. De rails lagen er nog heel wat jaren. Hotel Trier werd begin jaren ’50 gesloopt. Als u de foto van vorige week goed bekijkt, ziet u in de verte nog een wit huisje. Dat stond naast de stallen van het paleis. Wie de drie mensen waren die op de foto stonden hebben we nog niet achterhaald.


Heeft u aanvullende informatie bij dit artikel, gelieve contact met ons op te nemen

Verdwenen Soest is mede mogelijk gemaakt door

Contact

Historische Vereniging Soest/Soesterberg
Steenhoffstraat 46
3764 BM Soest

Word lid

Lid worden van de Historische Vereniging Soest-Soesterberg.

Lid worden