Kies een jaartal

Verbetering Ossendamweg in 1933

Gepubliceerd 21-08-1996


Ruim een maand geleden stond deze foto in de krant met de vraag of er nog lezers zijn die zich de personen herinneren die er op stonden afgebeeld. Nu, er zijn zeker wat reacties binnengekomen, maar het is niet zo dat we nu met zekerheid weten wie er stonden afgebeeld.
Nee dus. Wat we wel weten, is dat het een foto uit de jaren dertig was, vrijwel zeker 1933, en dat het ging om een verbetering van de Ossendamweg: er werd riolering aangelegd. Overigens: houten kruiwagens en metselkuipen werden er ook nog wel in de jaren vijftig gebruikt, is ons verzekerd!. De huisjes aan de linker kant staan er nog steeds maar het witte gebouwtje aan de overkant van de overweg is inmiddels gesloopt. Het was “Café De Zonnehoek”, vooral bekend door Dientje van de Wilt die er de scepter zwaaide. Het adres van Nieuwe weg 111 en het café heeft er tot in de jaren zeventig gestaan. Wat er nog altijd staat is het huis dat u tussen de twee staande figuren kunt zien, waar de groetenboer Hilhorst woonde.
Wat rechts op de foto nog onbebouwd is, daar staan nu woningen. Overigens ook links is  het meer bebouwd dan in de tijd dat de fotograaf zijn werk deed. U moet er maar eens gaan kijken.
 


Heeft u aanvullende informatie bij dit artikel, gelieve contact met ons op te nemen

Verdwenen Soest is mede mogelijk gemaakt door

Contact

Historische Vereniging Soest/Soesterberg
Steenhoffstraat 46
3764 BM Soest

Word lid

Lid worden van de Historische Vereniging Soest-Soesterberg.

Lid worden