Kies een jaartal

Werken aan de weg

Gepubliceerd 30-10-1996

Werken aan de weg.

Herinnert u zich de groep mannen op de foto van 9 oktober, die bezig waren de weg te teren? Dankzij één van onze lezers kregen we een foto die waarschijnlijk op dezelfde dag is genomen en waar het zevental wat beter te herkennen is.
Met wat passen en meten zijn we ook op een jaartal uitgekomen: het is waarschijnlijk 1924 geweest. Een de straat waarmee ze bezig waren, was de Eigendomweg, ter hoogte waar in 1908 de kunstschilder Isings zijn huis liet bouwen. Het vermoeden dat Isings op de foto van drie weken zelf op de achtergrond te zien was, blijkt bij navraag onjuist, zo hoorden wij ( deze informatie klopt niet want Isings liet zijn huis bouwen aan de Kolonieweg, dK) De foto die we pas onlangs ter beschikking kregen toont u, van links naar rechts gezien, Kobus Woudenberg (waarschijnlijk); Gart van Es van de Wieksloterweg OZ 23; Jaap Akkerman van de N ieuwstraat of de Hartweg; ene Grift (?), Aart Reijerse; Co van der Grint; en bij de teerkar Evert Kamphorst. Als er onnauwkeurigheden zijn, dan horen we het graag van u, maar bedenk: het speelde zo’n zeventig jaar gelede n.
Onduidelijk is nog of de mannen tot het gemeentepersoneel behoorden of dat ze aangenomen waren voor dit werk. Een mogelijkheid is nog dat ze het werk deden in het kader van de werkverschaffing, zoals iemand ons suggereerde. Naar onze overtuiging ontstond de werkverschaffing echter pas in de jaren dertig.


Heeft u aanvullende informatie bij dit artikel, gelieve contact met ons op te nemen

Verdwenen Soest is mede mogelijk gemaakt door

Contact

Historische Vereniging Soest/Soesterberg
Steenhoffstraat 46
3764 BM Soest

Word lid

Lid worden van de Historische Vereniging Soest-Soesterberg.

Lid worden