Kies een jaartal

Verhuisbedrijf Van Breukelen

Gepubliceerd 20-11-1996

Verhuisbedrijf


Evert Everardus Cornelis heette de Van Breukelen die de eigenaar was van een grote verhuisauto die op Soestdijk thuishoorde en die vorige week op deze plaats stond afgebeeld. Evert was een geboren Soester en hij was al jong in de transportsector gekomen o.a. als jongen bij de stalhouderij Haks. Vóór hij in 1930 met verhuizingen begon, had hij eerst nog een taxibedrijf gehad, samen met zijn zwager Harry Gorissen, die aan de begin van de Kerkstraat woonde.
We weten dit van Bep, zijn oudste dochter. Die kan zich de grote tapissiere ook goed herinneren. Toen de Van Breukelens in de jaren ’30 verhuisd waren van de Heuvelweg naar de Burgemeester Grothestraat waar eerder de burgemeester had gewoond, stond de verhuiswagen meestal ’s nachts bij het huis. De Burgemeester Grothestraat bood een groot huis, tuin en bijgebouw, het had een heel ruime oprit en er was veel ruimte voor rollend materieel. Dochter Bep heeft er als meisje heel wat toneelvoorstellingen met haar vriendinnen mogen geven. De belangstelling daarvoor was zo groot dat vader Evert achter het huis, waar het verkeer er geen last van had, een tribune voor bouwde.
De grote verhuiswagen die u op de foto  ziet was trouwens niet de eerste van de firma Van Breukelen en ook niet de laatste. Tijdens de oorlog reed Van Breukelen met een gasgenerator, voor zover hij reed, wat dan ook nog onder Duitse opdracht was. Evert had na de oorlog wel hulp met zijn transportbedrijf, maar in de jaren zestig gaf de gezondheid hem problemen. Hij verkocht het bedrijf en overleed in 1966. Kort daarna is het huis gesloopt. Op een deel van de grond staat nu de Wibra.


Heeft u aanvullende informatie bij dit artikel, gelieve contact met ons op te nemen

Verdwenen Soest is mede mogelijk gemaakt door

Contact

Historische Vereniging Soest/Soesterberg
Steenhoffstraat 46
3764 BM Soest

Word lid

Lid worden van de Historische Vereniging Soest-Soesterberg.

Lid worden