Kies een jaartal

Slagerij Floor

Gepubliceerd 05-02-1997

Slager Floor

Dat de slager J. Floor heette, wist u natuurlijk al, maar waar de winkel van Jan Floor stond, wist u misschien nog niet. Dat was aan wat nu de Julianalaan heet, maar dat vroeger verschillende namen heeft gehad, o.a. Julianaweg, Julianastraat, Molenweg plus nog de oorlogsnaam. Ook het nummer is eerst anders geweest: voor het nr. 40 werd, was het 32 tot in de jaren dertig.
Jan Floor heeft de slagerij zelf laten bouwen, toen de buurt nog meer winkels had. Rechts naast het huis en de winkel was de schuur waar geslacht werd. Vooral later ging het slachten meestal op het slachthuis aan de Brinkweg. Omstreeks 1933 nam zoon Piet de zaak over. Het was diep in de crisisjaren en het viel niet mee als slager het hoofd boven water te houden. De jonge Floor hield het enige jaren vol en vond toen een ander bereid het bedrijf over te nemen. N. de Koning was dat en hij heeft het een hele tijd gered. De hele oorlog en daarna nog tot in 1967 een saneringsregeling werd getroffen.
Er kwam omstreeks 1970 iemand in het pand die er tapijten verkocht, de voorgevel werd herbouwd ( in een strakke gelige steen). Veel van de oorspronkelijke bomen, kastanjes erachter, eiken ervoor, waren toen al gesneuveld. In het begin van de jaren tachtig kreeg het huis een zuivere bewonersbestemming en die heeft het nu nog.


Heeft u aanvullende informatie bij dit artikel, gelieve contact met ons op te nemen

Verdwenen Soest is mede mogelijk gemaakt door

Contact

Historische Vereniging Soest/Soesterberg
Steenhoffstraat 46
3764 BM Soest

Word lid

Lid worden van de Historische Vereniging Soest-Soesterberg.

Lid worden