Kies een jaartal

Toneelvereniging Kerkebuurt

Gepubliceerd 14-05-1997

De groep mensen die u drie weken geleden in deze krant kon zien staan, vormden wat later de toneelvereniging Kerkebuurt, zou heten en de foto was gemaakt in de zomer van 1935.

De groep had duidelijk te maken met de voetbalvereniging SEC en zorgde veelal voor invulling van de feestavonden. “Er werden meestal kluchten opgevoerd, het was de bedoeling dat er gelachen werd” zegt nu Paula Rouwendaal, één van de leden die contact met ons zocht. Zeker is dat niet alle mensen op de foto meer in leven zijn, maar een complete lijst hebben we nog niet kunnen maken, ook al omdat (nog) niet alle mensen op de foto te achterhalen waren. We geven ze u voor zover ons nu bekend. Om te beginnen de dames, van links naar rechts. 1. Lies van der Kuilen?, 2. Paula van Rouwendaal-Hovius, vrouw van Ries van Rouwendaal die (met een licht shirt) schuin achter haar zit.3. Mogelijk Corry van der Kuilen 4. Wellicht Cor van Ginkel-van de Schacht. 5…. Veenendaal. De mannen waren 1. Veenendaal?, 2. Ries van Rouwendaal, met kapsalon aan de Birkstraat. 3. Jan van de Broek, had sigarenzaak aan de Kerkstraat en was secretaris van SEC. 4. Van Veen? 5. Dirk van de Broek, broer van Jan.

Gerepeteerd werd vooral in de zaak van Ries van Rouwendaal. De uitvoeringen waren in Bosch en Duin. Hoewel er ook wel herinnering is dat er gerepeteerd werd bij H. van de Pol, rietdekker en er een uitvoering was bij de Gouden Ploeg.


Heeft u aanvullende informatie bij dit artikel, gelieve contact met ons op te nemen

Verdwenen Soest is mede mogelijk gemaakt door

Contact

Historische Vereniging Soest/Soesterberg
Steenhoffstraat 46
3764 BM Soest

Word lid

Lid worden van de Historische Vereniging Soest-Soesterberg.

Lid worden