Kies een jaartal

Villa Boschlust

Gepubliceerd 25-06-1997

Villa Boschlust.

Het moest er een keer van komen en zo ver was het dus nu: een oude foto in de krant zetten die er al een keer in heeft gestaan. Het was de villa Boschlust, die we niet hadden herkend, omdat we haar ten onrechte associeerden met de Bosstraat.
Een foto van de villa, vanuit een wat andere hoek, heeft al op 6 maart 1991 in de Soester Courant gestaan, met een hele tijd later een uitleggend stukje. Daarin had u kunnen lezen dat het om een villa ging, die gedeeltelijk ooit boerderij was geweest en die, toen de foto werd gemaakt, eigendom was van een heer Beckeringh, dezelfde waar de straat naar is genoemd.
We schreven toen dat het een herstellingsoord was geweest voor Amsterdamse vrouwen, veel diaconessen, en dat het pand er tot kort voor de Tweede Wereldoorlog had gestaan. Toen was op die plek aan de Eikenhorstweg een moderne villa gebouwd en kort erna nog een, waar toen Beckeringh was komen te wonen. De juiste plek waar villa Boschlust heeft gestaan is nog gemarkeerd door een rode beuk tegenover het oude buiten Eiken horst. Beckeringh zelf is overleden in mei 1964, lang nadat Boschlust was gesloopt. Ook zijn belvedére ( van de gelijknamige weg) was er toen al lang niet meer.


Heeft u aanvullende informatie bij dit artikel, gelieve contact met ons op te nemen

Verdwenen Soest is mede mogelijk gemaakt door

Contact

Historische Vereniging Soest/Soesterberg
Steenhoffstraat 46
3764 BM Soest

Word lid

Lid worden van de Historische Vereniging Soest-Soesterberg.

Lid worden