Kies een jaartal

Wij willen zingen - Excelsior

Gepubliceerd 23-07-1997

 Wij Willen Zingen ( Excelsior)

Het gezelschap dat u vorige week te zien kreeg op deze plaats was een zangkoor. Het zong onder de naam We Willen Zingen (WWZ) maar later is het de naam Excelsior gaan dragen. De foto is genomen op 3 april 1937, wat we weten dan zij één van de leden, Bruno Littooij.
Diens vader, ook op de foto ( met baard) zorgde dat een foto met namen bewaard is gebleven en daarop staat ook de datum. We weten zelfs waar de foto is genomen: tegenover het huis Gerestein in Woudenberg waar de groep juist een eerste prijs had gewonnen op een concours.
De namen van de mensen op de foto, zijn beginnend bovenaan en steeds van links naar rechts gezien: Cor van Ee, Maassen, I.Colijn, J. Wiersma, B.Littooij, Co van Herwaarden, 2e rij mej.Jongsta, mej. Alblas, mevr.Bartelmans, mevr. v.d. Broek, Klaske Elzinga, mevr. Krijgt, mevr.Hornsveld, mevr. Colijn, Gretha Prins, Tine Bakker , van der Ham, Wassingk, 3e rij zittend: mej.Jongsta, Gé Bartelmans (secretaris) mevr. Waal-van Ee (penningm), Jan Bartelmans (dirigent). Joh.Littooij,(voorzitter), Lida Hut, Lize Krijman. Vooraan op de grond zittend: Jo Hageman, mevr. Breij-Eveleens, Rie Bartelmans, Fientje Albers.
Het koor, dat gewoonlijk repeteerde in het wijkgebouw Eltheto in Soest-Zuid ( waar nu de apotheek staat) heeft kort na een oorlog nog een uitvoering gegeven in het Openluchttheater, waarvoor ene Van Eden de teksten had gemaakt ( de muziek kwam uiteraard van Bartelsman), maar toen Bartelsman in augustus 1948 door een motorongeluk kwam te overlijden, was de fut uit het gezelschap.


Heeft u aanvullende informatie bij dit artikel, gelieve contact met ons op te nemen

Verdwenen Soest is mede mogelijk gemaakt door

Contact

Historische Vereniging Soest/Soesterberg
Steenhoffstraat 46
3764 BM Soest

Word lid

Lid worden van de Historische Vereniging Soest-Soesterberg.

Lid worden