Kies een jaartal

100 jarige - Geytenbeek

Gepubliceerd 24-09-1997

100 jarige.

Het was, zo kregen wij doorgegeven, Johan van Geytenbeek, die daar in de zon zat te genieten, en Johan was in 1937 met zijn 102 jaar de oudste man in Nederland. In een artikel uit 1935 toen hij honderd werd, stond het volgende over hem:
“op 20 januari 1935 is hij te Woudenberg geboren en als 13 jarige jongen is hij bij een oom en tante in Soest gekomen, waar hij sedertdien woonachtig bleef. Hij verdiende zijn brood als dagloner of tuinman. Vijfendertig dienstjaren heeft hij gekend als tuinman bij de familie Wesseling, op de buitenplaats Eikenhorst, waar nu de heer Beckeringh domicilie heeft. Vandaar werd hij gepensioneerd met twee gulden per week; twee nichten van zijn inmiddels overleden patroon betalen  dit geld ook nu nog uit”
Toen de foto werd genomen zat Johan in de tuin naar het spoorlijntje naar Baarn, aan de Kerkstraat NZ nr.10, vlak bij het fietsersviaduct. Hij heeft er tot zijn dood in 1937 gewoond, verzorgd door zijn dochter en haar man. De man die naast hem in de zon zat is zo verluidt, zijn broer uit Scherpenzeel.


Heeft u aanvullende informatie bij dit artikel, gelieve contact met ons op te nemen

Verdwenen Soest is mede mogelijk gemaakt door

Contact

Historische Vereniging Soest/Soesterberg
Steenhoffstraat 46
3764 BM Soest

Word lid

Lid worden van de Historische Vereniging Soest-Soesterberg.

Lid worden