Kies een jaartal

Een kopje met een Soester tafereel

Gepubliceerd 19-11-1997

Een kopje met Soester tafereel.

“Wellicht zijn er nog dorpsgenoten die met zekerheid herkennen welke molen het was”, schreven we twee weken geleden. Zelf hadden we gekozen voor molen De Vlijt aan de Kerkstraat, en dat was ook wat er op het kopje stond.
We waren aan het twijfelen geraakt door een geboren Soester, die het op molen de Windhond hield aan de Molenstraat. Een aantal lezers die goed bekend zijn met het begin van de Soesterbergsestraat waren helemaal zeker van hun zaak: de foto was genomen op de kruising met de Eigenlaan. Wat vooral de zekerheid verschafte was die electriciteitspaal in het midden van de weg. Die moet er tot na de oorlog hebben gestaan en daar hadden de omwoners nog wel herinnering aan, al was het alleen al omdat er weleens iemand tegen op reed. Zo’n paal heeft er aan ’t begin van de Molenstraat nooit gestaan, aldus onze informant.
Ook de sigarenhandel op de hoek was voor sommigen onmiskenbaar en, aan de overkant de woning van Aart Ebing, de besteller van Van Gend en Loos. De molen zelf gaf weinig zekerheid en er was ook twijfel of de originele foto wel was aangehouden of dat het plaatje wat was bijgewerkt. We denken achteraf dat de originele situatie is aangehouden, de situatie Soesterbergsestraat hoek Eikenlaan. Er is alleen van alles verandert in de tussenliggende zeventig jaar of zo.


Heeft u aanvullende informatie bij dit artikel, gelieve contact met ons op te nemen

Verdwenen Soest is mede mogelijk gemaakt door

Contact

Historische Vereniging Soest/Soesterberg
Steenhoffstraat 46
3764 BM Soest

Word lid

Lid worden van de Historische Vereniging Soest-Soesterberg.

Lid worden