Kies een jaartal

Villa met erker

Gepubliceerd 10-07-2013

In Soest kennen we een grote diversiteit aan villa’s die in de 20ste eeuw voor de Tweede Wereldoorlog zijn gebouwd. Voor een deel bevinden deze zich langs de doorgaande weg, maar er zijn ook al wat oudere wijken in Soest waar mooie villa’s zijn gebouwd.

Deze keer een foto van een oudere villa (begin 20ste eeuw?), waarvan er meer in deze stijl zijn gebouwd. Alleen het is toch wat lastig voor de redactie om te herkennen waar deze villa staat, c.q. heeft gestaan. Wanneer door Soest wordt gereden door Burgemeester Grothestraat, Steenhoffstraat of Middelwijkstraat, dan tref je verschillende hierop lijkende villa’s aan. Het kan natuurlijk ook zijn dat er wat aan verbouwd is de afgelopen decennia.

Dus een oproep aan degenen die wel ideeën hebben waar deze villa staat, c.q. gestaan heeft en of hij/zij ook wat achtergrondinformatie kan verschaffen.

Reacties:

Inmiddels is al duidelijk dat de villa op Van Weedestraat nummer 10 heeft gestaan (waar nu het ING-pand staat). De foto is gemaakt in 1938 toen het nog een woonhuis was. Vele tientallen jaren is de villa een melkzaak geweest van de familie Kok (zie andere foto). Verder treft u aan een andere foto van het vooraanzicht van het huis (met winkel), een foto van de inrichting van de melkzaak nadat deze was verbouwd, en een foto van het doorkijkje vanaf de spoorlijn gezien, waarin ook de villa zichtbaar is.

De foto in de krant heeft veel reacties opgeleverd. Daarbij werd ook gesuggereerd dat het om de pastorie van de Carolus Borromeus zou gaan, of de villa op de Steenhoffstraat waarin vele jaren een dokterspraktijk was gevestigd (Dr. van Beurden, Dr. Nicolas). Deze villa's wijken op essentiële onderdelen toch af.

 


Heeft u aanvullende informatie bij dit artikel, gelieve contact met ons op te nemen

Verdwenen Soest is mede mogelijk gemaakt door

Contact

Historische Vereniging Soest/Soesterberg
Steenhoffstraat 46
3764 BM Soest

Word lid

Lid worden van de Historische Vereniging Soest-Soesterberg.

Lid worden