Kies een jaartal

Klassefoto Bonifaciusschool 1935 rondom Jan Grift

Gepubliceerd 16-04-2014

Van de 6 april 2014 90 jaar geworden Jan Grift ontving de redactie ook een klassenfoto gemaakt op de RK Bonifaciusschool aan de Steenhoffstraat. Jan wist zich maar een beperkt aantal namen te herinneren en wil graag de namen van de andere op de foto staande medeleerlingen weten. Er lijken in die periode voor de Tweede Wereldoorlog heel wat foto’s gemaakte te zijn op de Soester scholen. Successievelijk duiken er verschillende op waarbij de eigenaar de rubriek Verdwenen Soest vraagt om hulp bij het zoeken naar de namen van de verschillende leerlingen op de foto. We moeten wel beseffen dat degenen die op deze foto staan inmiddels rond de 90 jaar oud zijn waarbij tevens verwacht mag worden dat er verschillende, misschien wel vele zijn overleden.

De oproep in de rubriek van de Soester Courant leverde maar een beperkt aantal reacties op. Op basis van de informatie van Grift en de inmiddels ontvangen reacties zijn de volgende personen herkend. 

1. Ben Kaats; 5. Henk van den Hof; 7. .. vd Berg; 8. Henk Epskamp; 10 Harrij de Beer; 11. Frans Verhoeks; 12 Kees van der Klein; 14. Wim Uijland; 16. Nico van Nimwegen; 18. Toon Kok; 19. Meester Kerkhof (woonde in Baarn); 20. Jan Grift (zelf); 21. Jan Blokland;l 22. Henk Kok; 24. Henk Appelhof; 26. Van Klooster?; 29. Co van Nimwegen?; 30. Frits Westerbeek; 23. Arie vd Dijssel; 36. V.d. Grift.

Wie kan het overzicht aanvullen?  Graag reacties naar de redactie van deze rubriek.

Nadere informatie rondom de bouw van de Bonifaciusschool:

De Bonifaciusschool is in 1872/1873 gebouwd en was tot 1962 een jongensschool. De school is gesticht door de RK Parochie Petrus en Paulus, welke daarvoor al initiatiefnemer was voor de oprichting van het St. Jozefgesticht nu o.a. Museum Oud Soest, alwaar de meisjesschool was gevestigd (Sint Jozefschool). Dit alles in een tijd dat pastoor W. Steenhoff in Soest was aangesteld. In zijn tijd is ook de vorige Petrus en Pauluskerk gebouwd (waarvan nu alleen de toen nog resteert) en het Kerkhof St. Barbara aan de Dalweg ingericht met een historisch Poortgebouw.

 

 

 


Heeft u aanvullende informatie bij dit artikel, gelieve contact met ons op te nemen

Verdwenen Soest is mede mogelijk gemaakt door

Contact

Historische Vereniging Soest/Soesterberg
Steenhoffstraat 46
3764 BM Soest

Word lid

Lid worden van de Historische Vereniging Soest-Soesterberg.

Lid worden