Kies een jaartal

Voetbalteam Zonnegloren 1952

Gepubliceerd 18-02-2015

Van Jan de Mos uit Soesterberg heeft de redactie een foto toegestuurd gekregen van een voetbalteam van VV Zonnegloren. Hij is bezig met een boek over VVZ en wil daar ook aandacht besteden aan verschillende andere Soester voetbalteams.

Natuurlijk zijn er wel namen bekend van personen die in die tijd bij VV Zonnegloren hebben gespeeld. In de meeste gevallen ging het in die tijd nog om werknemers van het ziekenhuis Zonnegloren.

Spelers uit die tijd waren onder andere: G. Mout, J. v. Herwaarden, B. Morren, M. v. Ginkel, P. Sterrenberg, J. v.d. Broek, J. Kramer, H. v.d. Kuit, J. Adams, B. de Graaf, N.J. Grift, J. Bezemer en B. Uilenhoed.

De groepsfoto betreft waarschijnlijk de openingswedstrijd achter De Schouw tegen KPS (Koninklijke Paleis Soestdijk) in september 1951.

Welke naam aan welke speler op de foto te linken is, is op dit moment nog lastig. Daarbij is hulp gevraagd van de lezers van de Soester Courant en de website Verdwenen Soest.

Reacties

De foto leverde maar een beperkt aantal reacties op, waardoor de inventarisatie nog niet geheel is afgerond. De namen die we hebben doorgekregen, of al bekend waren, zijn:

Voorste rij geheel links: Kees Elzinga, daarnaast Jan Adema, vierde van links Menks van Ginkel, geheel rechts Jan Bezemer.

Op de achterste rij: geheel links Gijs Hardeman, de man met de bril; naast hem Barend van Ginkel (de mand niet in sportkleding. Bertus Uilenhoed, geheel rechts vlaggenist  A. Oostenbrugge.

Middelste rij: tweede van links Fred Sterenberg, links van man met bril: Jan Adams en rechts van man met bril Henk van de Kuit, daarnaast Ko van Herwaarden (aanvoerder).

De familie van Bertus Uilenhoed gaf aan dat Bertus meer dan 40 jaar in de keuken van Zonnegloren heeft gewerkt en dat zeker in de beginperiode het loon wekelijks in een loonzakje werd uitbetaald vanuit de administratie.

Ook van andere voetballers die op de foto staan is bekend dat zij werknemers waren van het ziekenhuis, eerst nog sanatorium, of van KPS, personeel van het Koninklijk Paleis Soestdijk.

Mochten er nog lezers zijn die meer namen aan de personen op de foto kunnen koppelen, laat het dan even weten. De redactie is benieuwd of we de puzzel rond kunnen krijgen.

 


Heeft u aanvullende informatie bij dit artikel, gelieve contact met ons op te nemen

Verdwenen Soest is mede mogelijk gemaakt door

Contact

Historische Vereniging Soest/Soesterberg
Steenhoffstraat 46
3764 BM Soest

Word lid

Lid worden van de Historische Vereniging Soest-Soesterberg.

Lid worden