Kies een jaartal

Vriendengroep Soestdijk

Gepubliceerd 01-04-2015

In de Soester Courant van 1 april jl. plaatste de redactie in de rubriek Verdwenen Soest een foto van een Vriendengroep uit Soestdijk, welke werd ingestuurd door Arnold Verwoerd. De jongens op de foto gingen er bijna elk weekend met hun bromfiets op uit, en wie nog geen bromfiets had mocht achterop mee.

De redactie kreeg natuurlijk de nodige reacties binnen met daarbij al snel de namen van de jongens die op de foto staan. Inmiddels zijn deze jongens tussen de 68 – 70 jaar. De groep is wel wat uiteen gevallen, maar dat is zo gek niet na zo’n 50 jaar. Bovendien vernamen we dat er ook al enkele overleden waren. De foto zelf is inderdaad gemaakt in Harderwijk met op de achtergrond de stadsmuur.

De namen van de jongens zijn:

staand vlnr Henk Kerkdijk , Wim Kok ,Toon Bok, Arnold Verwoerd, Bob Hoek, Alex Hilhorst (overleden) , Teus Jansen.

 zittend vlnr Henny Sakkers, Peter Bok (overleden), Henk Verhoef (overleden) Dirk Bos, Jan van Leek.

Over de belevenissen waren degenen die reageerden wat terughoudender. Ze hadden een prachttijd, ze maakten leuke ritjes door de omgeving, maar waren ook af en toe wel belhamels. Zo kregen ze wel eens een vermanende vinger van de plaatselijke politieagenten. Tot echte bekeuringen heeft het, zo werd aangegeven, niet geleid. Met trots werd verteld dat ze wel eens na sluitingstijd een duik hadden genomen in het bekende Soester Natuurbad. Dat was in die tijd trouwens een echte ontmoetingsplek voor de jeugd van Soest evenals het busstation met de patatzaak van Jan Tabak.

Plekken met inmiddels een stukje bijzondere Soester historie.


Heeft u aanvullende informatie bij dit artikel, gelieve contact met ons op te nemen

Verdwenen Soest is mede mogelijk gemaakt door

Contact

Historische Vereniging Soest/Soesterberg
Steenhoffstraat 46
3764 BM Soest

Word lid

Lid worden van de Historische Vereniging Soest-Soesterberg.

Lid worden