Kies een jaartal

Vrijstaand woonhuis Driftje

Gepubliceerd 22-07-2015

Deze keer een foto van een woonhuis in Soest die gemaakt zou moeten zijn in het begin van de ’80-er jaren. Het woonhuis is inmiddels afgebroken (en is daarmee verdwenen uit het Soester straatbeeld) en de buurt heeft een hele metamorfose ondergaan sinds die tijd. Toch zou het een plekje moeten zijn die velen nog zouden moeten kennen. Wanneer het maar mooi weer was zaten de bewoners in de voortuin en groetten altijd heel vriendelijk wanneer je op de fiets langs ging.

Naar aanleiding van de reacties:

Het betreft een woning die aan het Driftje stond en bekend was onder nummer 10 op de hoek met toen nog de Ossendamweg, thans Korte Ossendam. Het was een huis met zicht op het toenmalige busstation. In de woning woonde de familie Pierik, waarvan vader Henk en zoon Wim chauffeurs waren bij de firma Tensen.  Zeker vader was een kenmerkende persoonlijkheid. Tot het laatst toe zat hij met zijn pet op achter het stuur. Iets dat zeker niet zo vaak voorkwam. Jarenlang heeft ook een kostganger Lammert van Ginkel ingewoond. Hij had een groentewijk die hij met een bakfiets bediende.

De mevrouw op de foto werd herkend als Tante Zus. Ze hadden ook een zwarte hond die de naam Black had meegekregen.

Door iedereen werd aangegeven dat het vooral vriendelijke bewoners waren die vaak in de voortuin zaten en altijd iedereen die langs ging (terug) groetten.

Het woonhuis is rond 1984 afgebroken om ruimte te maken voor het nieuwe winkelcentrum (Zuidpromenade). Er kwamen bij de reacties ook verhalen op over Driftje, het naastgelegen boerderijtje De Hut van de familie Verwoerd en het landje waar gevoetbald kon worden. Het busstation was sowieso een belangrijke ontmoetingsplek voor de jeugd in die tijd met ook de patatzaak van Jan Tabak.

Bij de foto's treft u ook een afbeelding aan uit 1983 vlak voor dat het huis werd afgebroken genomen vanaf de overzijde van de Soesterbergsestraat genomen met een inkijk naar de toenmalige Ossendamweg.

 


Heeft u aanvullende informatie bij dit artikel, gelieve contact met ons op te nemen

Verdwenen Soest is mede mogelijk gemaakt door

Contact

Historische Vereniging Soest/Soesterberg
Steenhoffstraat 46
3764 BM Soest

Word lid

Lid worden van de Historische Vereniging Soest-Soesterberg.

Lid worden