Kies een jaartal

Sigarenmagazijn Steenhoffstraat 54

Gepubliceerd 20-08-2015

Soest heeft in het midden van de 20ste eeuw veel winkels gekend waar rookwaren werden verkocht.  In mei 2014 hebben we in deze rubriek een foto van het Sigarenmagazijn op de hoek van de Soesterbergsestraat/Eikenlaan beschreven.

Deze keer ook weer een winkel waar rookwaren werden verkocht en waar aan de buitenzijde heel veel reclame werd gemaakt.

De vraag aan de lezers van de rubriek Verdwenen Soest is of deze winkel (waarvan de foto dateert uit 1955) wordt herkend en of men informatie heeft wie de winkel runde en of er bijzondere herinneringen zijn die gedeeld kunnen worden.

De redactie van Verdwenen Soest is benieuwd naar reacties op deze foto.

Op basis van de eerste reacties op de rubriek in de Soester Courant is duidelijk geworden dat het gata om een sigarenmagazijn die in de jaren '50 bestond aan de Steenhoffstraat nummer 54. Naast de toenmalige Bondsspaarbank. Nadere info volgt. Onderste foto is een opname anno 2015 van het pand Steenhoffstraat 54 / 54a.

Samenvatting reacties:

In de tijd van de foto waren de heer en mevrouw Steur eigenaar van de zaak. Ze hebben later de zaak overgedaan aan mevrouw Nel Branderhorst, ook wel mevrouw Nel Schmidt – Branderhorst genoemd door enkelen.

Het was in een tijd dat de Steenhoffstraat nog veel winkels had waaronder maar liefst 3 zaken waar rookwaren werden verkocht (Familie Smit op nummer 15 op de hoek van de Raadhuisstraat), dan op 54 de familie Steur en  op 62 later bekend onder Akkerman met annex een winkel waar kinderwagens werden verkocht. In de jaren ’70 en ’80 van de vorige eeuw zijn de meeste winkels gesloten en is er geen sprake meer van een winkelgebied.

Het begindeel van de Steenhoffstraat maakt thans onderdeel uit van het Winkelgebied Van Weedestraat en is enkele jaren terug gerenoveerd.

 


Heeft u aanvullende informatie bij dit artikel, gelieve contact met ons op te nemen

Verdwenen Soest is mede mogelijk gemaakt door

Contact

Historische Vereniging Soest/Soesterberg
Steenhoffstraat 46
3764 BM Soest

Word lid

Lid worden van de Historische Vereniging Soest-Soesterberg.

Lid worden