Kies een jaartal

Volleyballers SVV in 1957/1958

Gepubliceerd 09-12-2015

Begin jaren ’50 van de vorige eeuw kwam de volleybalsport ook in de gemeente Soest in opkomst. Naast een volleybalafdeling die bij SPSV (Soester Politie Sportvereniging) ontstond, werd binnen de omnivereniging Olympia een volleybalafdeling opgericht en werd tot de oprichting van SVV (Soester Volleybal Vereniging) besloten. Olympia en SVV sloten zich aan bij de NeVoBo en deden mee aan de competitie. Later zouden VVH (Volleybal Vereniging Hees ontstaan uit vvHees) en Foxboro (personeelsvereniging) zich hierbij enkele jaren aansluiten.Door de fusie van Olympia en SVV is in 1985 SoVoCo ontstaan.

In een van de volgende uitgaven van het verenigingsblad van de Historische Vereniging Soest/Soesterberg “Van Zoys tot Soest” zal een artikel worden opgenomen van de ontstaansgeschiedenis van het volleybal in Soest.

Uit het archief van een SVV-familie kwam bijgaande foto, genomen 1957/1958 toen SVV  aan de competitie (toen in Amersfoort) ging deelnemen. Alleen niet alle personen op de foto werden herkend. Vandaar het verzoek aan de lezers van de Soester Courant om hun hulp via de rubriek Verdwenen Soest. De eerste plaatsing in de Soester Courant op 9 december leverde weinig reacties op. De plaatsing op 23 december leverde uiteindelijk wel enkele namen op, waardoor het aantal nog onbekende personen aanzienlijk is verminderd.

Welke namen kennen we wel:

Voorste rij: onbekend (12), Tineke Mets (13), Corrie vd Kooij (15), Lidy van Herwaarden-Majoor, Els van Hattum (14); Betty van Woerkom (17).

2e rij: Rie Kolthof (6); Els de Raadt (2);Hannie Postumus (dochter bode gemeentehuis nummer 9). Ineke van Schalkwijk (3); Woudenberg (5);

3e rij: nummer 13 Anneke Ortmans; Dick Haijes; Ad Bosboom (7); Herman Stam (19); Durk Heij (persoon met licht shirt); Joop van Kleef.

Achterste rij: Wim Kolthof (voorzitter SVV); Hans den Broeder (12); Hein Adema (15); Gerrit van Zutphen; Piet Laseur.

Wie kan de redactie helpen aan de nog ontbrekende naam..


Heeft u aanvullende informatie bij dit artikel, gelieve contact met ons op te nemen

Verdwenen Soest is mede mogelijk gemaakt door

Contact

Historische Vereniging Soest/Soesterberg
Steenhoffstraat 46
3764 BM Soest

Word lid

Lid worden van de Historische Vereniging Soest-Soesterberg.

Lid worden