Kies een jaartal

Examenklas RK MULO 1937

Gepubliceerd 25-05-2016

De foto met examenkandidaten van de RK MULO in het jaar 1937 van deze keer ontvingen we van de familie Van den Berg die in de jaren ’40 en ’50 in huize “Rust Wijk” woonde aan het Kerkpad ZZ 29 te Soest, het huidige Kerkpad ZZ 43.

Er bestaat geen twijfel over de aanleiding, de locatie en het jaartal van deze foto. Het betreft de Examenklas van 1937 van de RK ULO te Soest. De naam van slechts één persoon die op de foto staat is bekend: Kees van den Berg (3). Uit een bericht in De Eembode van 23 juli 1937 (foto 2) weten we wel wie er geslaagd waren in 1937 aan de RK MULO. Alleen zijn dat minder namen dan het aantal personen dat op de foto staat. Het helpt natuurlijk wel om de namen van de examenkandidaten te achterhalen zoals ze op deze foto staan.

Geslaagden waren in 1937 Ali van Schadewijk, Ria van der Hof, Piet Simons, Anton Luijpen, Wim Gräffner, Karel Verwer en natuurlijk Kees van den Berg.

Reacties:
De eerste publicatie in de Soester Courant op 25 mei 2016 leverde geen enkele reactie op waarmee namen een de personen op de foto gekoppeld kunnen worden. De tweede publicatie op 8 juni leverde wel enkele reacties op. Nummer 2 op de foto is Piet Simons, terwijl Nummer 6 op de foto Wim Gräffner  is.


Heeft u aanvullende informatie bij dit artikel, gelieve contact met ons op te nemen

Verdwenen Soest is mede mogelijk gemaakt door

Contact

Historische Vereniging Soest/Soesterberg
Steenhoffstraat 46
3764 BM Soest

Word lid

Lid worden van de Historische Vereniging Soest-Soesterberg.

Lid worden