Kies een jaartal

Klassefoto Mariaschool 1949 (jongens)

Gepubliceerd 19-07-2016

De redactie maar ook degene die hem aanbood afgelopen maand  zou graag de namen herkennen van de leerlingen die op deze foto staan tezamen met meester  F. de Wit. Meester de Wit is trouwens later overgestapt om leraar te worden aan de RK MULO aan de Steenhoffstraat. Bovendien was hij geïnteresseerd in de geschiedenis van Soest en heeft daarover diverse artikelen geschreven die in de jaren ’50 zijn gepubliceerd in de Soester Courant.

Deze foto betreft een klas van de Mariaschool en zou gemaakt zijn rond 1950.

REACTIES
De oproep in de Soester Courant van 20 juli leverde verschillende reacties op, met name van Soesters die zichzelf herkende op de foto's en ook nog verschillende medescholieren herkenden. Op dit moment zijn de volgende leerlingen herkend die op de foto staan:

1. Sjaak/Jacques Quaars; 2. Wim Zeggelaar; 3. Jan Stalenhoef; 4. Bert Pijpers; 5. Ben Nijhuis; 6. Tonnie Romein; 7. Frank van Assen; 8. Harrie Leek; 9. Arnold Boomhouwer; 10. Dik Stekelenburg; 11. Ton Hilhorst; 12. Jules Janssen; 13. Ad Valk; 14. Jan Beijer; 15. Meester Frits de Wit; 16. Wim Schut; 17. Harrie 't Lam; 18. Henk Dierickx; 19. Hans van den Berg; 20. Henk van Breukelen; 21. Henny Schothorst; 22. Hans Fugers; 23. Wim Groenestein; 24. Hans Regnery; 25. Wim van Breukelen; 26 Henri Schaarsberg; 27 Ben Robert; 28 Ton Rasch;; 29. Gijs Tourné; 30. Antoon Beijer; 31. Herman Melman.

Door enkele personen werd wel de vraag gesteld waarom er alleen maar jongens op de foto staan, terwijl de Mariaschool in die tijd een gemengde school was met jongens en meisjes. De foto zelf is in 1949 gemaakt volgens Arnold Boomhouwer. De foto is genomen bij de hoofdingang van de school, een ingang die nooit gebruikt werd. Achter deze deur was een hal waarin de 5e klas zat (die van de foto). Deze klas was wegens het grote aantal leerlingen gesplitst. Er konden trouwens maar net 30 jongens in de hal, want deze ruimte was kleiner dan de gewone klaslokalen.

Inmiddels heeft de redactie een foto van de meisjes van de 4e klas ontvangen die op 17 augustus wordt geplaatst in de Soester Courant.

 

 


Heeft u aanvullende informatie bij dit artikel, gelieve contact met ons op te nemen

Verdwenen Soest is mede mogelijk gemaakt door

Contact

Historische Vereniging Soest/Soesterberg
Steenhoffstraat 46
3764 BM Soest

Word lid

Lid worden van de Historische Vereniging Soest-Soesterberg.

Lid worden