Kies een jaartal

Schoolfoto Mariaschool 1949 (meisjes)

Gepubliceerd 19-08-2016

In een van onze rubrieken plaatste de redactie een klassenfoto van de Mariaschool uit 1949. Hierop stonden slechts jongens, terwijl de Mariaschool in die tijd een gemengde school was. Aan de lezers heeft de redactie hierop gevraagd of er een antwoord te vinden was op deze vraag.

Een antwoord op die vraag kreeg de redactie van mevrouw Tonny van den Heuvel Schouten. Zij kwam met een foto van de meisjes van dat schooljaar (klas 5). Het aantal leerlingen was groot geworden, en doordat men een nieuwe juffrouw kon aanstellen (Ans van den Boogaard) werd er een splitsing gemaakt tussen jongens en meisjes. Deze keer dan ook de foto van de meisjesgroep met daarbij de namen. Van 2 meisjes ontbreekt echter die kennis en de vraag deze keer is dan ook kunnen wij ook de namen bij deze foto compleet maken. Wie zijn wel herkend?

1. Tini Ruyer; 2. Annie Romijn; 3. Tonny Schouten; 4. Elly van Doorn; 5. Elly van Breukelen; 6. Mien Hurenkamp; 7. Thea van Winden; 8. Reli van Winden; 9. Corry Wils; 10. Beppie Beyer; 11. Wijnanda Sukkel; 12. Henny van Schoor; 13. Ans Schimmel; 14. Ans van den Boogaard. (Juf.); 15. Sjaan Zeggelaar; 16. Doortje Kerstens; 17. Tini Peters; 18. Rietje Roest; 19. Coby de Bes; 20. ?; 21. ?; 22. Annie Groenenstein.

De redactie blijft benieuwd naar namen van de meisjes die staan onder nummer 21 en 22.


Heeft u aanvullende informatie bij dit artikel, gelieve contact met ons op te nemen

Verdwenen Soest is mede mogelijk gemaakt door

Contact

Historische Vereniging Soest/Soesterberg
Steenhoffstraat 46
3764 BM Soest

Word lid

Lid worden van de Historische Vereniging Soest-Soesterberg.

Lid worden