Kies een jaartal

Autobedrijf/Autorijschool De Soester

Gepubliceerd 26-10-2016

De foto betreft een woning met aan de weg een vermelding dat er sprake is van een autoverhuurinrichting en dat er ook een erkende autorijschool is gevestigd. De woning op de foto geeft eigenlijk aan dat er sprake is van een gewoon huis in de straat, de helft van een dubbel. Dat het ook geen grote woning is. Het is de redactie ook niet bekend of deze woning nog bestaat in Soest.

Autoverhuurinrichting in combinatie met een autorijschool komt tegenwoordig niet veel meer voor. In de vorige eeuw beschikte men natuurlijk veel minder over een eigen auto, zeker in de tijd waarin deze foto gemaakt is.

Reacties:

Al snel werd duidelijk dat het ging om een foto van het huis op Smitsweg nummer 19, een huis dat er nog steeds staat.

Vanuit dit pand werd 60 jaar geleden Autobedrijf De Soester gestart door Coby en Sjors Karwoczik. Het bedrijf is in begin jaren ’60 verplaatst naar de huidige locatie aan de Kostverlorenweg hoek Laanstraat.

Sjors Karwoczik was in Nederland achter gebleven, toen hij aan het eind van de 2e Wereldoorlog als een van de Poolse bevrijders naar Nederland was gezonden. Met zijn vrouw Coby hebben ze samen vele jaren de zaak gerund en beiden hebben ook vele jaren autorijles gegeven. Een van de reagerende Soesters gaf aan dat ze van Coby les had gehad en dat er in de voorkamer van het huis aan de Smitsweg theorieles werd gegeven. De heer en mevrouw Karwoczik hebben 9 kinderen gekregen (9 dochters en 1 zoon) die allemaal hun steentje moesten bijdragen in de zaak.

Thans wordt Autobedrijf De Soester gerund door zoon Jorg met zijn gezin. Een echt familiebedrijf dus, dat dit jaar uitgebreid stil staat bij het inmiddels 60-jarig bestaan van de zaak.


Heeft u aanvullende informatie bij dit artikel, gelieve contact met ons op te nemen

Verdwenen Soest is mede mogelijk gemaakt door

Contact

Historische Vereniging Soest/Soesterberg
Steenhoffstraat 46
3764 BM Soest

Word lid

Lid worden van de Historische Vereniging Soest-Soesterberg.

Lid worden