Kies een jaartal

JubileumMusical Kleuterhuis 1956

Gepubliceerd 09-11-2016

Deze keer weer een foto die wij opgestuurd kregen van een van de lezers van de Soester Courant. Het is een foto die ruim 50 jaar geleden op 11 juli 1956 is genomen in het rooms-katholieke Kleuterhuis, een Kleuterschool die gevestigd was tezamen met de Mariaschool aan de Mariastraat. Beide scholen bestaan inmiddels niet meer trouwens. De foto is gemaakt tijdens de viering van het 25-jarig jubileum. Dit werd groots gevierd ondermeer met een Kleutermusical.

Over het jubileumoptreden van Het Kleuterhuis is, tot nu toe, weinig bekend. Wie waren de kleuterleidsters? Welke liedjes werden er gezongen? Werden die liedjes speciaal voor deze voorstelling geschreven en door wie? Bestaat er een jubileumboekje? Zijn er meer foto’s van het optreden gemaakt? Heeft iemand nog een foto van Het Kleuterhuis gebouw etc.

Daarnaast wil de redactie en natuurlijk ook degenen die de foto heeft ingestuurd weten wie er op de foto staat. Een paar namen zijn bekend Suze Willemars (nummer 2), Thea Driessen (nummer 4) en Theo van den Berg (nummer 11).

Bovendien vindt u op deze site een foto gemaakt van waarschijnlijk alle leerlingen die toen op het Kleuterhuis zaten tezamen met het personeel, waaronder ook een van de zusters van OLV van Amersfoort die deze school beheerde.

Reacties:
De eerste dagen na de publicatiue in de Soester Courant waren er weinig reacties. Informatie over de kinderen die op de foto's staan heeft dit niet opgeleverd. Toch was één telefoontje heel interessant. De kleuterleidster die een van de organisatoren was, juffrouw Koens, belde. Zij had nog foto's in haar album, waardoor we een betere scan konden maken van de groepsfoto. De musical was opgebouwd uit aktes waarin de kinderen steeds weer op een andere manier gekleed waren: in pyame, maar ook in boerendracht. De foto's op de site geven daar een impressie van. Op de groepsfoto staat juffrouw Koens. Zij is 2jaar later getrouwd met meester Ankoné. Ook is een van de zusters op de foto aanwezig. Dit is zuster Rigini. Wat nog herinnerd wordt is dat zij heel lief met de kinderen omging. De sketches waren zelf bedacht en uitgewerkt. Pas enkele jaren later zie je dat musicals met name bij het afscheid van de school in zwang raakten. Velen zijn gemaakt door de bekende Soester Benny Vreden, later Benny Vreden Producties.

De redactie blijft dus op zoek naar uitgebreidere informatie over de kinderen die op de foto staan.

 


Heeft u aanvullende informatie bij dit artikel, gelieve contact met ons op te nemen

Verdwenen Soest is mede mogelijk gemaakt door

Contact

Historische Vereniging Soest/Soesterberg
Steenhoffstraat 46
3764 BM Soest

Word lid

Lid worden van de Historische Vereniging Soest-Soesterberg.

Lid worden