Kies een jaartal

Wielrennen Hard gaat ie 2017

Gepubliceerd 24-05-2017

De foto met de 2 wielrenners is onderdeel van een bijdrage die in Verdwenen Soest op 22 december 1993 was geplaatst met als titel “Wielrennen bij Hard gaat ie“. De bijdrage was toen gewijd aan de wielergroep Hard gaat ie, die hun wielerbaan in de jaren ’30 hadden aan de Koninginnelaan. Bij deze bijdrage zijn 3 foto’s op de website geplaatst. In de beschrijving staan de namen van de personen op 2 van de 3 foto’s. Bij de foto die deze keer is geplaats zijn de namen nog niet bekend, c.q. niet vermeld. Wellicht dat die informatie nog aan het bericht kan worden toegevoegd.

Aanleiding om deze foto met oproep te plaatsen is de vraag van een nazaat (Hans le Noble wonende in Canada) van Johannes Grift die op 17 oktober 1874 met Cornelia Roeten is getrouwd. In 1911 is hij met zijn hele familie en zelfs aangetrouwde familie naar Canada geëmigreerd. Voor zijn stamboomonderzoek is hij op zoek naar foto’s van zijn familie Grift.

Nadere familieinformatie:

Johannes is in februari 1845 in Soest geboren als 3e in een gezin. Hij heeft met zijn vrouw Cornelia 9 kinderen gekregen, waarvan er enkele jong overleden zijn. De oudste kinderen hebben hun roots in de wijk De Bunt in Soest en zijn ook getrouwd met buurgenoten. Johanna geboren in 1876, trouwde op 14 november 1902 met Johannes Hilhorst. Matthijs geboren in 1878, trouwde op 10 november 1905 te Soest met Geertruida Egbers. Evert geboren in 1880, trouwde op 27 januari 1911 te Soest met Johanna Egbers, de zus van Geertruida.

 

De foto

Hans le Noble dacht op de foto Evert Grift te herkennen, maar is niet zeker van zijn zaak. Vandaar deze oproep. Wie kan hem helpen. Hans die bij de Historische Vereniging Soest/Soesterberg de vraag heeft neergelegd komt zelf begin juni naar Soest en hoopt dan nog wat meer informatie voor zijn stamboomonderzoek te verwerven.

Mogelijk dat een van de lezers van deze rubriek eveneens al wat onderzoek heeft gedaan naar de stamboom van de (voorheen) in Soest in de Bunt wonende familie Grift. Laat het even weten.


Heeft u aanvullende informatie bij dit artikel, gelieve contact met ons op te nemen

Verdwenen Soest is mede mogelijk gemaakt door

Contact

Historische Vereniging Soest/Soesterberg
Steenhoffstraat 46
3764 BM Soest

Word lid

Lid worden van de Historische Vereniging Soest-Soesterberg.

Lid worden