Kies een jaartal

Soester Boeren Dansgroep rondom 1958

Gepubliceerd 30-08-2017

In 2018 vieren de leden van de Soester Boerendansgroep dat de groep, vereniging 60 jaar geleden is opgericht. Een van de huidige leden is bezig deze 60-jarige geschiedenis in beeld te brengen. Uit de beginperiode komt bijgaande groepsfoto. Ofschoon de leden uit die tijd bekend zijn, is de combinatie met wie hen zijn op de foto wat lastig De hulp van de lezers van de Soester Courant wordt gevraagd hieraan een bijdrage te leveren.

Wie herkent de 23 personen die op deze foto staan.

De oplettende lezer zal zeggen, dat al veel eerder er in Soest een groep was die in Soester klederdrachten oude boerendansen uitvoerde. Dat klopt, alleen die was niet als een aparte vereniging actief, maar onderdeel van de Jonge Boerenbond.

Op vrijdag 1 september verzorgt deze Soester Boerendansgroep als onderdeel van het Landjuweel zowel in de middag als avond een Dansfestival, dat breder is als een folklore-avond. Ook in 1987 bij het Landjuweel was er en een Folkloristisch Dansfestival met een diversiteit aan buitenlandse groepen. Ook tijdens de Opening in de tuin van Paleis Soestdijk op 18 augustus jl. waren de leden nog actief in een samenwerking met groepen uit Hoogland en Laren onder de naam “folkloristische dansgroep “Gooi en Eemland” .

REACTIE

Deze foto zou gemaakt zijn omstreeks 1958. Naar nu blijkt is deze groepsfoto gemaakt bij het priesterjubileum van pastoor Voss in 1950. De dansgroep was toen onderdeel van de JBTB. Pas op 13 maart 1958 is de huidige vereniging Soester Boeren Dansgroep opgericht.

Via Tiny Kuijer – van Daatselaar, enkele jaren ook voorzitter van deze vereniging hebben we de namen bij de personen op de foto kunnen terug vinden. Aangezien de boerinnen nog niet getrouwd waren zijn hun meisjesnamen gebruikt in het onderstaande overzicht.

Bovenste rij staand van links naar rechts:
1.   Ida Logtestijn; 2    Wim Hilhorst; 3.   Annie Hilhorst; 4.   Kees v.d. Breemer; 5    Truus v.d. Hengel; 6.   Wim Hartman; 7.   Rie van Klooster; 8.   Arie Hilhorst; 9.   Bep Kuijper; 10. Wim van Roomen; 11. Sjaan Hilhorst; 12. Gert Hartman

Onderste rij van links naar rechts: 13. Piet Hilhorst; 14. Riek de Bruin; 15. René Hilhorst; 16. Greet Traa; 17. Toon Brouwer; 18. Peter Hilhorst; 19. Arie Kamerbeek; 20. Cor Hilhorst; 21. Jan Hilhorst; 22. Toos Schimmel; 23  Kees Kuijer.    

Volgend jaar viert de Soester Boerendansgroep haar 60-jarig bestaan. Tijdens de beide Landjuwelen in Soest in 1987 en 2017 was de vereniging initiator van een succesvol (Internationaal) Dansfestival. 


Heeft u aanvullende informatie bij dit artikel, gelieve contact met ons op te nemen

Verdwenen Soest is mede mogelijk gemaakt door

Contact

Historische Vereniging Soest/Soesterberg
Steenhoffstraat 46
3764 BM Soest

Word lid

Lid worden van de Historische Vereniging Soest-Soesterberg.

Lid worden