Kies een jaartal

Gildekorps in 1967

Gepubliceerd 16-08-2017

Op 18 augustus 2017 starten in Soest de Gildefeesten, dit jaar met als extra thema het Landjuweel. Dit vanwege de Brabantse Gildedag die op zondag 3 september wordt georganiseerd op het6 gildeterrein De Blaak., Hieraan zullen niet minder dan 125 gilden en schutterijen deelnemen. Elk gilde loopt in een eigen uniform of gildekostuum.
Het is dit jaar 50 jaar geleden dat het Soester gilde over een eigen gildekostuum beschikt. Op 11 juni 1967 werden deze kostuums gepresenteerd rondom een voetbalwedstrijd waarmee financiële gelden werden vergaard om het uniformfonds aan te vullen, welke was ingesteld om de kostuums te kunnen kopen.

Deze keer een foto van die presentatie. De bestuursleden waren nog gekleed in een jacquet. De kleuren van de kostuums waren geënt op de in de Caert van 1560 genoemde kovels (hoofdkappen) die door de gildebroeders in de 16e eeuw werden gedragen.

De korpsleden op deze foto zijn:
Staand links naar rechts: Gerard Schoonhoven (commandant), Cees Hilhorst, Gerard Kok, Wim Schimmel (ouderman), Henk Hilhorst, Willem van Asch, Nol Hagen, Gerard van Roomen, Henk Hagen, Henk Hagen, Gijs Hilhorst, Jan van den Breemer, René Hilhorst.
Voorste rij: Joop Hilhorst, Bertus van Dorresteijn, Toon Brouwer, Jos Hagen, Aart Schoonhoven, Henk van Doorn.

.


Heeft u aanvullende informatie bij dit artikel, gelieve contact met ons op te nemen

Verdwenen Soest is mede mogelijk gemaakt door

Contact

Historische Vereniging Soest/Soesterberg
Steenhoffstraat 46
3764 BM Soest

Word lid

Lid worden van de Historische Vereniging Soest-Soesterberg.

Lid worden