Kies een jaartal

Woonhuis naast boerderij Ferdinand Huycklaan

Gepubliceerd 25-10-2017

Deze week een foto van een vrijstaand huis in Soest. Naast dit woonhuis kan nog een boerderij worden onderscheiden. De foto moet komen uit de 20-er jaren van de vorige eeuw. Wat opvalt is dat aan de voorzijde van het huis de bewoners druk in de weer zijn. En wanneer naar de tuinafrastering wordt gekeken er wel eens sprake kan zijn dat het pand door 2 families wordt bewoond en er sprake is van een dubbele woning.

Verder is aan de foto weinig herkenbaars terug te vinden. Wellicht dat lezers van de Soester Courant en trouwe volgers van de rubriek Verdwenen Soest de redactie verder kunnen helpen in de zoektocht naar waar deze woning gestaan zou kunnen hebben, wellicht nog staat.

Reacties:

Al snel na de publicatie kwamen per telefoon en mail de reacties binnen. Het pand was al snel bekend als het pand op Ferdinand Huycklaan 28 en 30 naast de boerderij van voorheen de familie Van den Breemer.  Ook herkenden degenen die reageerden panden aan de Koninginnelaan en Parklaan. Daar was echter een relatie met de naastgelegen boerderij vanuit de huidige praktijk niet zo eenvoudig te leggen.

De foto is gemaakt begin jaren ’20. Het huis is gebouwd omstreeks 1921 toen de straat nog Achterweg heette. Op 9 oktober 1923 is besloten de Achterweg te vervangen door Ferdinand Huycklaan. Tegelijkertijd worden meer straatnamen in Soest en Soesterberg aangepast (zie foto 3)

De huisnummers op het pand, bestaande uit twee aparte woningen is door de jaren heen verschillende keren aangepast. Ten tijde van de foto was de nummering 18 en 20. Pas vanaf de jaren ’50 is de huidige nummering van kracht. Beide huizen zijn in die bijna 100 jaar bewoond door verschillende families, waarbij pianostemmer Hollestelle in verschillende reacties werd genoemd als ook de families Verhaar en Uijland.


Heeft u aanvullende informatie bij dit artikel, gelieve contact met ons op te nemen

Verdwenen Soest is mede mogelijk gemaakt door

Contact

Historische Vereniging Soest/Soesterberg
Steenhoffstraat 46
3764 BM Soest

Word lid

Lid worden van de Historische Vereniging Soest-Soesterberg.

Lid worden