Kies een jaartal

Bonifaciusschool met meester Jansen

Gepubliceerd 17-01-2018

Deze keer een foto met Soesters erop welke is aangeleverd door de heer Jan Kaats.
Het is een foto dat hijzelf (nummer 14 op de foto) in de 2e klas zit van de Bonifaciusschool aan de Steenhoffstraat. Dit is de oudste katholieke school van Soest en tot 1962 was dit een jongensschool. Ook aan de Steenhoffstraat stond een meisjesschool (Sint Jozefschool). Met het schooljaar 1962/1963 werden beide scholen gemengd en werd meester Piet Jansen die op deze foto nog leraar was van de 2e klas van de Bonifaciusschool hoofd en leraar van klas 6 van de Sint Jozefschool.
De vraag is of er nog jongens herkend worden op de foto. Het waren toen best wel grote klassen met meer dan 40 leerlingen. Op onze website www.verdwenensoest.nl vindt de lezer van deze rubriek ook een klassefoto toen de meeste van de jongens op de foto in Klas 5 zaten met meester Henk Taris. Hij werd later hoofd van de Willibrordusschool in Soest-Zuid. Ook van die foto willen we natuurlijk de namen van de leerlingen weten.
 

REACTIES:

Deze schoolfoto van de Bonifaciusschool is net na de Tweede Wereldoorlog gemaakt. Het zijn jongens die in de jaren 1937 en 1938 zijn geboren. De foto is gemaakt op het schoolplein met op de achtergrond een deel van het Verenigingsgebouw Sint Jozef en ook nog de toren van de HH Petrus en Pauluskerk. Inmiddels meer dan de helft van de jongens op de foto herkend. Jammer genoeg ontbreken nog wat namen en ook wat voornamen. De zoektocht gaat door.

Wie zijn herkend?

Cees vd Breemer (4); Groenestein (5); Franco vd Lugt (6); Wim vd Grift (8); Ate Hooft (10); Ad Tolboom (11); Brouwer (12); Jaap Kaats (14); Co Kagenaar (15); Jan Steenkamp (16); Wim Steenkamp (17); Carel vd Dijssel (18); Otto Prinsen (21); Henk Hagen (22); Wout de Bruin (23); Gerard vd Brink (26); Theo Hendriksen (27); Piet vd Breemer (28); Leo vd Berg (29); Ben vd Berg (30); Anton Kuijer (31); Meester Piet Jansen (32); Jan Olthof (34); Kagenaar? (36); Theo Burgman (38); Luijtenaar (40); en Piet Brouwer (42).

Het waren allemaal jongens die in Soest en Soest-Zuid woonden, want de Willibrordusschool was toen nog niet geopend. Wel had Soestdijk een katholieke langere school in die tijd, nl. de Mariaschool.

 


Heeft u aanvullende informatie bij dit artikel, gelieve contact met ons op te nemen

Verdwenen Soest is mede mogelijk gemaakt door

Contact

Historische Vereniging Soest/Soesterberg
Steenhoffstraat 46
3764 BM Soest

Word lid

Lid worden van de Historische Vereniging Soest-Soesterberg.

Lid worden