Kies een jaartal

Luchtfoto Heideweg Luchtmacht

Gepubliceerd 12-09-2018

In deze rubriek een van de foto’s die recent zijn verschenen op de Beeldbank die door het Ministerie van Defensie wordt beheerd. De Nederlandse Luchtmacht heeft tijdens haar vluchten de nodige luchtfoto’s gemaakt. Steeds meer van deze foto’s worden vrijgegeven. Waren het eerder foto’s van en rond de vliegbasis Soesterberg inmiddels zijn ook verschillende luchtfoto’s gepubliceerd in deze Beeldbank van andere delen van de gemeente Soest.

In deze rubriek een foto van de Soesterbergsestraat en wel waar de Heideweg hierop aansluit. De foto komt volgens hun informatie uit de periode 1920-1940 toen er nog niet veel bebouwing in dit deel van Soest was. Het betreft o.a. een deel van de aansluiting van het Landgoed De Vosseveld groot ongeveer 41 ha. Dit Landgoed is in 1922 verkaveld in 128 percelen en openbaar verkocht. Hieruit is een nieuwe woonwijk in Soest-Zuid ontstaan rondom Vosseveldlaan, de Genestetlaan, maar ook Da Costalaan e.o.

Vooral aan de Birkstraat zijn nog zichtbare “resten” aan dit Landgoed (dat rond 1920 in bezit was van de adelijke familie Roëll) met o.a. Boerderij Vosseveld van Stichting De Paardenkamp en Villa Vosseveld waarin tot voor enkele jaren een Afdeling Kinder- en Jeugdpsychiatrie was gevestigd als onderdeel van het Universitair Medisch Centrum Utrecht.

De foto is trouwens terug te vinden op https://nimh-beeldbank.defensie.nl/.

Deze Beeldbank van het Ministerie van Defensie heeft een zoekfunctie waarmee meer beeldmateriaal over Soest (o.a. van de Kerkebuurt) is terug te vinden.

 


Heeft u aanvullende informatie bij dit artikel, gelieve contact met ons op te nemen

Verdwenen Soest is mede mogelijk gemaakt door

Contact

Historische Vereniging Soest/Soesterberg
Steenhoffstraat 46
3764 BM Soest

Word lid

Lid worden van de Historische Vereniging Soest-Soesterberg.

Lid worden