Kies een jaartal

Boerenhuisje in Soestdijk

Gepubliceerd 24-10-2018

Deze week een foto die genomen moet zijn in Soestdijk. Het lijkt op een boerenhuisje gezien de bijzondere hooiopslag die links naast het huisje staat. De foto is gemaakt in de tijd dat elektra nog bovengronds naar de huizen ging. We zien de aansluiting nog op de bovenverdieping van dit huis.

Daarnaast is het opvallen hoeveel vaten er naast het huis liggen.

Op de achtergrond zien we ook nog huizen staan. Wellicht dat die aanblik de lezer helpt om de plaats waar dit huisje heeft gestaan, of misschien nog wel staat te herkennen. Bovendien is de redactie natuurlijk ook benieuwd wanneer deze foto gemaakt is en wie het huisje bewoonde in de tijd dat de foto is gemaakt. Veel vragen dus, die om een antwoord vragen.

REACTIES op geplaatste foto
De oproep in de Soester Courant van 24 oktober 2018 leverde vele verschillende reacties op. Het gaat zo blijkt om het boerenhuisje aan de Hartweg waar de broers Onwezen woonde. Evert was petroleumventer, vandaar al die vaten naast het huisje. Hij ging met paard en wagen door Soestdijk om olie te verkopen. Bijgaand een foto waarop Evert op zijn kar door Soestdijk trekt. Op de kar zat naast Evert Gijs Akkerman.(De foto komt ui de verzameling van Jan Veldhuizen, die enkele verhalen heeft geschreven over wijk 't Hart waar hij geboren was) Evert werd in de wijk Duukje genoemd. Zijn broer Henk was bekend onder Smalle Kater.

Het boerenhuisje was genummerd Hartweg 7A. Er liep van de Hartweg ook nen smal paadje naar de Nieuwstraat (het huis op de achtergrond ligt aan de Nieuwstraat). Dat paadje werd het paadje van Seesink genoemd. Het boerderijtje is al vele tientallen jaren afgebroken en lag aan de linkerzijde van de Hartweg komend vanaf de Nieuwstraat en in het gedeelte voor de Groen van Prinstererstraat.

 


Heeft u aanvullende informatie bij dit artikel, gelieve contact met ons op te nemen

Verdwenen Soest is mede mogelijk gemaakt door

Contact

Historische Vereniging Soest/Soesterberg
Steenhoffstraat 46
3764 BM Soest

Word lid

Lid worden van de Historische Vereniging Soest-Soesterberg.

Lid worden