Kies een jaartal

Dubbel woonhuis voor afbraak Eigendomweg 54/56

Gepubliceerd 21-11-2018

Nadat in de jaren ’60 een deel van de Engh werd vol gebouwd vanwege de grote vraag naar woningen zien we dat in de jaren ’70 en ’80 bouwactiviteiten zich ook verplaatsen naar andere wijken van Soest zoals Smitsveen, Overhees, Boerenstreek. Daarvoor moesten de nodige huizen, boerderijen plaats maken.

Deze week een foto van een dubbel woonhuis waarvan de rechterkant al is dicht getimmerd in afwachting van de sloop. De linkerkant wordt nog bewoond. Het pand zou volgens de bij de redactie bekende toelichting in 1976/1977 gesloopt zijn.

Alleen de vraag is natuurlijk weer waar dit pand heeft gestaan en door wie het pand bewoond is geweest. En natuurlijk is het vervolgens de vraag wat er voor in de plaats is gekomen en hoe de situatie er nu uit ziet. Wie helpt deze historie verder invulling geven?

REACTIES
De redactie ontving weer verschillende reacties. Ze waren niet allemaal unaniem in waar dit dubbel woonhuis zou hebben gestaan. Het is een foto van het woonhuis dat stond op de Eigendomweg 54/56. Het huis was eigendom van de verderop in een boerderijtje aan de Eigendomweg wonende mevrouw van Kolfschoten. Deze had het verhuurd o.a. aan de familie De Bruin, die voor de afbraak zijn verhuisd naar een andere woning in het eerste deel van de Eigendomweg.

Op foto 2 een beeld van de huidige situatie waarin een nieuw dubbelwoonhuis is gebouwd blak naast de nieuw aangelegde Amnestylaan.


Heeft u aanvullende informatie bij dit artikel, gelieve contact met ons op te nemen

Verdwenen Soest is mede mogelijk gemaakt door

Contact

Historische Vereniging Soest/Soesterberg
Steenhoffstraat 46
3764 BM Soest

Word lid

Lid worden van de Historische Vereniging Soest-Soesterberg.

Lid worden