Kies een jaartal

Villa De Klinge Amersfoortsestraat Soesterberg

Gepubliceerd 13-03-2019

Hierbij een foto van een vrijstaande villa, die in Soesterberg staat dan wel heeft gestaan.

De redactie is benieuwd naar de achtergronden bij deze foto. Waar heeft deze gestaan, wie heeft er in gewoond of waar staat deze nog. Op de gevel boven de voordeur staat de naam “De Klinge”.

REACTIES:

De foto met oproep die in de Soester Courant van 13 maart was geplaatst leverde geen enkele reactie op. Omdat er meer foto’s van deze villa zich in de archieven van de Historische Vereniging Soest/Soesterberg bevinden, doen we een nieuwe poging met een foto gemaakt vanaf de andere zijde. Mogelijk dat deze foto meer aanknopingspunten biedt dan de eerder geplaatste foto.
De redactie wacht op herkenning van deze villa.

De tweede publicatie van een foto van Villa "De Klinge" in de Soester Courant op 27 maart 2019 zorgde voor herkenning van deze villa. De villa heeft gestaan aan de Amersfoortsestraat 106 te Soesterberg. De villa werd als laatste bewoond door de familie J.A. van Schieveen, die er in 1964 kwam wonen. De dochter van de heer en mevrouw van Schieveen is later getrouwd met heer Tonino. Zij hebben vele jaren voordat ze naar Frankrijk vertrokken een dierenartspraktijk gehad in Soesterberg. 

Vanwege de slechte staat van onderhoud is deze villa afgebroken en is er een nieuwe dubbele woning gebouwd. De villa stond op een verhoogd terpje. 


Heeft u aanvullende informatie bij dit artikel, gelieve contact met ons op te nemen

Verdwenen Soest is mede mogelijk gemaakt door

Contact

Historische Vereniging Soest/Soesterberg
Steenhoffstraat 46
3764 BM Soest

Word lid

Lid worden van de Historische Vereniging Soest-Soesterberg.

Lid worden