Kies een jaartal

Boerderij met schuur

Gepubliceerd 10-04-2019

Deze keer een foto van een boerderij met schuur. De foto werd in een lijst bij de redactie aangeleverd met de vraag welke de achtergronden zijn bij deze foto. Deze hing jarenlang aan de muur, alleen was niet bekend waar deze boerderij gestaan heeft. De foto is vanuit een huiskamer gemaakt met dus zicht op de overburen. Het is ook niet eenvoudig te herleiden wanneer deze foto is gemaakt ondanks het feit dat er wel een auto op de foto herkend kan worden.

REACTIES:

Direct na het verschijnen van de Soester Courant stroomden de reacties binnen, telefonisch en per mail. De boerderij met schuur bevindt zich op Nieuweweg 51 en dit huis is nog steeds bewoond al staan de opstallen wel te koop.

De boerderij is begin jaren ’20 gebouwd en in de periode 1929 tot en met 1991 hebben verschillende generaties van de familie Wassenaar daar gewoond. Zij hadden de opstal gehuurd. De guur was echter zo laag dat er veel achterstallig onderhoud is ontstaan. Vanaf 1955 was er een stucadoorsbedrijf gevestigd. Thans is het pand eigendom van de heer Hooft, die het pand volledig heeft gerenoveerd. De foto is naar verwachting gemaakt rond 1985 toen Opa Wassenaar nog aan de voorzijde woonde. Toen hij is overleden zijn er nieuwe en andere gordijnen gekomen.

Op het erf was bij de schuur ook een put voor ongebluste kalk en in de tijd dat het pand als boerderij dienst deed was er wel sprake dat het kleine aantal koeien op een bijzondere wijze in de stal stonden, niet met hun billen naar de buitenmuren maar met hun gezicht. De mest liep dan ook midden door de deel.


Heeft u aanvullende informatie bij dit artikel, gelieve contact met ons op te nemen

Verdwenen Soest is mede mogelijk gemaakt door

Contact

Historische Vereniging Soest/Soesterberg
Steenhoffstraat 46
3764 BM Soest

Word lid

Lid worden van de Historische Vereniging Soest-Soesterberg.

Lid worden