Kies een jaartal

Café Cascade

Gepubliceerd 08-05-2019

Soest heeft door de jaren heen op verschillende plaatsen veel cafés en vaak zelfs beruchte cafés gehad. In ons archief troffen we een foto aan van een café Cascade. Sommige cafés hebben door de jaren heen ook verschillende eigenaren gehad en vaak werd dan ook weer de naam veranderd, om wellicht ook andere bezoekers aan te trekken. Dit stond aan de doorgaande weg in Soest en heeft ook allerlei namen gehad.

De redactie is op zoek naar informatie tzoals over de plek waar Café Cascade heeft gestaan, wie de uitbaters waren, welke namen dit café ofwel deze locatie nog meer heeft gehad en wie toen de uitbaters waren en wat voor soort café het was, of er livemuziek was etc.

REACTIES:

Het Café Cascade was gevestigd in een pand aan de Van Weedestraat in die tijd nummer 61. Het pand gebouwd in 1910 staat er nog steeds en thans is hierin een kantoor van de SNS gevestigd met als huisnummer 253 (verschillende keren omgenummerd door de jaren heen).

Het Café Cascade is in 1970 geopend door Irene en Cor van Nielen, nadat het eerder bekend stond onder de naam Café Royal. In 1972 is het pand verkocht aan Lia en Gerard de Jong die daar in 1973 onder de naam De Kluis een discotheek opende inspelend op het tijdsbeeld in de jaren ’70. In 1979 is de exploitatie overgedragen aan Sjaak Gresnigt en Ellie de Groot. Die het later weer hebben overgedaan aan Helmus Kok die de naam veranderde in “Fire”. Dit was de laatste horecabestemming voordat het een winkel Warmte Energie werd en vervolgens een videotheek van Hans Alblas en later een kantoor van de SNS. Een pand met een lange historie dus met bijna 40 jaar een horecafunctie.


Heeft u aanvullende informatie bij dit artikel, gelieve contact met ons op te nemen

Verdwenen Soest is mede mogelijk gemaakt door

Contact

Historische Vereniging Soest/Soesterberg
Steenhoffstraat 46
3764 BM Soest

Word lid

Lid worden van de Historische Vereniging Soest-Soesterberg.

Lid worden