Kies een jaartal

Bouwsels aan de Duinweg

Gepubliceerd 03-07-2019

Hierbij een foto die begin jaren ’30 Is gemaakt met een doorkijkje van de Duinweg. Een weg met in die periode nog weinig bebouwing. Toch staan er achter een huis dat op de foto te zien is verschillende bouwsels. Een bewoner die aan de Duinweg is komen wonen is geïnteresseerd in de historie van de straat waaraan hij is komen wonen en trof deze foto aan in het Archief Eemland. De foto komt ook voor op de pagina “soest op de kaart”, onderdeel van de website www.hvsoest.nl. Hij vroeg zich af wat deze bouwsels waren en waarvoor ze gebruikt werden.

Als redactie rekenen wij weer op de kennis van de lezers van de Soester Courant en de bezoekers van onze website om de historie van Soest te beschrijven bij de foto’s die uit die tijd beschikbaar zijn. Misschien wordt het huis dat op de foto staat ook herkend wordt en welk huisnummer dit huis op dit moment heeft, of heeft gehad.

REACTIES:

Nadat de oproep in de Soester Courant 3 juli 2019 geen reacties opleverde, is de oproep natuurlijk na 2 weken nog eens herhaald op woensdag 17 juli. Dat leverde wel de nodige reacties op. De bouwsels die op de foto te zien zijn betreffen kippenhokken want in de driehoek Duinweg, Heideweg en Braamweg was een pluimveehouderij gevestigd. In de tijd dat de foto is gemaakt was de heer/familie J. van Wilgenburg eigenaar van dit hoenderpark. Zij hebben het bedrijf in maart 1935 overgedragen aan de heer/familie W. Keizer.  Na de oorlog is de familie Keizer als ook de pluimveehouderij verhuisd naar Eigendomweg 88. Inmiddels had zoon Klaas het bedrijf overgenomen. Bij de afbeeldingen een advertentie uit 1946.


Heeft u aanvullende informatie bij dit artikel, gelieve contact met ons op te nemen

Verdwenen Soest is mede mogelijk gemaakt door

Contact

Historische Vereniging Soest/Soesterberg
Steenhoffstraat 46
3764 BM Soest

Word lid

Lid worden van de Historische Vereniging Soest-Soesterberg.

Lid worden