Kies een jaartal

Fotografisch Atelier Artistiek

Gepubliceerd 23-10-2019

Hierbij een foto uit 1950 van een pand aan de Van Weedestraat. Thans betreft dit o.a. nummer 235 waarin HiZi Hair is gevestigd.

De vraag ais dan ook niet waar dit pand staat of heeft gestaan. Dat is bekend.
De redactie is op zoek naar historische informatie.
In de periode 1940-1942 heeft in dit pand een Fotografisch Atelier gezeten met als naam “Artistiek”. Eigenaar was de heer Mossel, die in november 1940 vanuit Amsterdam naar Soest is verhuisd met zijn gezin.

Op dit moment vindt historisch onderzoek plaats naar deze familie. De onderzoeker zou graag nader geïnformeerd worden of er nog lezers zijn die deze zaak en de familie hebben gekend, wie er foto’s of portretten heeft laten maken. De heer Mossel is in 1944 in een werkkamp in Silezië aan tyfus overleden. Zijn vrouw en kinderen die tijdens de oorlog ook uit Soest zijn vertrokken zouden na de oorlog weer naar Soest zijn teruggekomen.

REACTIES:

Al vrij snel na het verschijnen van de Soester Courant op 23 oktober kwamen de eerste reacties. Daarbij werd als eerste gewezen op de informatie die op de site van de 4/5 Herdenking in Soest staat over Abraham Mossel naar aanleiding van het plaatsen van de stolperstein op Prins Bernhardlaan 23 in Soest.

 


Heeft u aanvullende informatie bij dit artikel, gelieve contact met ons op te nemen

Verdwenen Soest is mede mogelijk gemaakt door

Contact

Historische Vereniging Soest/Soesterberg
Steenhoffstraat 46
3764 BM Soest

Word lid

Lid worden van de Historische Vereniging Soest-Soesterberg.

Lid worden