Kies een jaartal

School met de Bijbel 1947 Soest

Gepubliceerd 06-09-2006

Vandaag in Verdwenen Soest een schoolfoto, geen erg oude foto maar de kinderen die erop staan hebben al wel de AOW-leeftijd bereikt. Een foto van de 4de klas in 1947 van de school die toen nog “De school met de bijbel”werd genoemd aan de Prins Bernhardlaan, later omgedoopt naar Da Costaschool. We hebben de foto van Elly Heij het meisje dat we kennen van de Witte Pompen aan de Steenhoffstraat. Elly kwam als heel jong kind met haar ouders vanuit Hilversum naar Soest. Ze is,vertelde ze, zo verknocht aan Soest geworden dat ze nooit meer ons dorp weg wil.Haar vader kocht indertijd het kleine benzine tankstation dat later werd uitgebreid met fietsen reperatie en verkoop nieuwe rijwielen. Elly heeft ook vaak de pomp bediend. Helaas is de benzine verdwenen maar de fietsen zijn gebleven. De Steenhoffstraat bleek in de moderne tijd een moeilijke plek voor een benzinestation. Veel voorschriften en de vervuilde grond moest worden gereinigd. De Witte Pompen als verkooppunt van benzine en olie zijn sinds oktober 1993 uit de Steenhoffstraat verdwenen. Het benzinestation werd gesaneerd en de familie Heij mocht daarom dit deel van het bedrijf niet voortzetten, de rijwielzaak is wel gebleven nu met als eigenaar Dick Heij de broer van Elly. 

Elly mailde ons over de schoolfoto’s met de vraag misschien iets voor de rubriek Verdwenen Soest. Als we de foto’s bij haar thuis afhalen vinden we Elly aan tafel achter een nieuwe laptop.Elly en haar vriendin gaan computeren. Het komende winterseizoen is al op een computercursus ingeschreven. De dames willen nog met hun tijd mee. Elly weet nog veel namen van klasgenootjes te noemen en die zijn keurig uitgetikt op papier, het begin is er. 
Van de schooltijd weet Elly weinig nieuws te melden. We hopen dat de lezers ons de nog ontbrekende namen willen doorgeven naar onderstaand telefoonnummer.

Nagekomen commentaar: Juffrouw Ger Smit zei ons dat de naam van de klassenmeester niet Frederiks kan zijn.Wij kregen veel ontbrekende namen door van Carla Schoeman.
Carla woont in Hendrik Ido Ambacht en kreeg het krantenknipsel van een neef in Soest. Bedankt Carla No 7 Willem van den Hoek deze naam is doorgegeven door zijn broer


Heeft u aanvullende informatie bij dit artikel, gelieve contact met ons op te nemen

Verdwenen Soest is mede mogelijk gemaakt door

Contact

Historische Vereniging Soest/Soesterberg
Steenhoffstraat 46
3764 BM Soest

Word lid

Lid worden van de Historische Vereniging Soest-Soesterberg.

Lid worden