Kies een jaartal

Pas getrouwd paar in "kraakpand" Dorresteinweg 21

Gepubliceerd 10-06-2020

In de rubriek Verdwenen Soest deze week een foto gemaakt in 1987 die komt uit het uitgebreide fotoarchief van de Historische Vereniging Soest/Soesterberg. Het is een foto die gemaakt is rondom een trouwerij en waarbij familie en kennissen gezorgd hebben dat het bruidspaar (Duck en Jans zoals op de ruit staat vermeld) wel op een bijzondere manier thuis worden onthaald wanneer ze terug komen van hun feest. Ramen beschilderd, oprit en toegangsdeuren voorzien van vele vaten. Je moet als bruidspaar wel wat moeite doen om je eigen huis in te komen. Dit is een gebruik dat wel vaker bij bruiloften aan de orde is. Bekenden hebben dus de woning gekraakt als extra kadootje voor bruidspaar. De foto laat niet zien of er binnen ook is huis gehouden.

De vraag van de redactie is: Waar staat of stond deze woning, welk bruidspaar werd verrast en hoe vonden ze deze verrassing. Wellicht hebben ze wel een keer revanche kunnen nemen met een volgende bruiloft van een van hun vrienden.

REACTIE: Dorresteinweg 21
Al snel na de publicatie in de Soester Courant op woensdag 10 juni kwamen de eerste telefoontjes en berichten bij de redactie binnen. Het zou gaan om Dorresteinweg 21. Nadat de "bruidegom" Dick Westeneng later belde was ook de datum van de foto bekend 21 januari 1987. Het bruidspaar trof die avond nadat ze getrouwd waren aan in een toestand waarbij bekenden het pand feestelijk hadden versierd. Of je daar nu direct op te wachten staat, blijft de vraag. In de vaten allemaal water. De verwachting was dat het zou gaan vriezen, zodat het water bevroeren zou zijn. Dat was gelukkig niet aan de orde, dus leeggooien en de vaten verwijderen (verkopen voor oud ijzer) was al snel gedaan. Ook in het huis hadden ze "huis gehouden". Het bruidspaar heeft er maar een aantal jaren gewoond. Inmiddels is het huis ook aangepast aan de tijd en staat het er mooi bij, Zie foto 2.


Heeft u aanvullende informatie bij dit artikel, gelieve contact met ons op te nemen

Verdwenen Soest is mede mogelijk gemaakt door

Contact

Historische Vereniging Soest/Soesterberg
Steenhoffstraat 46
3764 BM Soest

Word lid

Lid worden van de Historische Vereniging Soest-Soesterberg.

Lid worden