Kies een jaartal

Optochtwagen Olympia

Gepubliceerd 16-09-2020

In de jaren na de Tweede Wereldoorlog werden in Soest regelmatig optochten gehouden. De meeste optochten werden georganiseerd door een in die tijd zeer actieve VVV “Soest vooruit”. Deze vereniging heeft verschillende malen zoals in 1956 en 1957 een bloemencorso georganiseerd. Maar ook waren er optochten rondom verjaardagen van het Koninklijke Huis, defilés bij het afscheid van een burgemeester e.a. En Soest deed hier massaal aan mee. Diverse thema’s werden op bijzondere wijzen uitgebeeld door verenigingen en organisaties. Wat een creativiteit is er aanwezig wanneer je de foto’s van dit soort festiviteiten ziet.

Deze keer een foto van een van de wagens die in een optocht meereed en opgesteld stond (voor of na de optocht) op het schoolplein van de Bonifaciusschool achter het toenmalige Verenigingsgebouw Sint Jozef aan de Steenhoffstraat.

We zien hier een wagen die waarschijnlijk is verzorgd door de sportvereniging Olympia. (zie de tekst op de wagen). Er wordt een boot uitgebeeld met matrozen.

De redactie is benieuwd van welke optocht, wellicht bloemencorso deze wagen onderdeel uitmaakte. Bovendien wil de redactie weten wie er op deze foto staan. Worden er dames herkend? En in welk jaar was deze optocht. Op de site staan nog enkele foto’s van wagens die deelnamen.


Heeft u aanvullende informatie bij dit artikel, gelieve contact met ons op te nemen

Verdwenen Soest is mede mogelijk gemaakt door

Contact

Historische Vereniging Soest/Soesterberg
Steenhoffstraat 46
3764 BM Soest

Word lid

Lid worden van de Historische Vereniging Soest-Soesterberg.

Lid worden